Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś z kaczki z orzechami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
ok. 35 minut.
Piersi umyć, osuszyć, naciąć ukośnie ostrym nożem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonym tymiankiem, odstawić na 30 min do lodówki.
Schłodzone piersi zrumienić na silnym ogniu, kładąc na suchej patelni skórą do dołu. Zdjąć z patelni, dolać łyżkę oleju, zeszklić obraną i drobno posiekaną cebulę, dodać sos sojowy, mielone orzechy, miód, imbir, szczyptę chili, 1/2 łyżeczki kurkumy, 2 liście laurowe. Dusić 5 min pod przykryciem. Podlać szklanką wrzątku, usunąć liście laurowe, sos zmiksować na gładko. Wymieszać z siekanymi orzechami.
Mięso przełożyć do brytfanki, obłożyć gruszkami, polać sosem orzechowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, piec ok. 10 min. Piersi pokroić, polać sosem, udekorować gruszką, oprószyć cynamonem.Źródło: Twoje Imperium