Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś z kaczki z orzechami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2527
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2527
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Składniki
ok. 35 minut.
Piersi umyć, osuszyć, naciąć ukośnie ostrym nożem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonym tymiankiem, odstawić na 30 min do lodówki.
Schłodzone piersi zrumienić na silnym ogniu, kładąc na suchej patelni skórą do dołu. Zdjąć z patelni, dolać łyżkę oleju, zeszklić obraną i drobno posiekaną cebulę, dodać sos sojowy, mielone orzechy, miód, imbir, szczyptę chili, 1/2 łyżeczki kurkumy, 2 liście laurowe. Dusić 5 min pod przykryciem. Podlać szklanką wrzątku, usunąć liście laurowe, sos zmiksować na gładko. Wymieszać z siekanymi orzechami.
Mięso przełożyć do brytfanki, obłożyć gruszkami, polać sosem orzechowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, piec ok. 10 min. Piersi pokroić, polać sosem, udekorować gruszką, oprószyć cynamonem.Źródło: Twoje Imperium