Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w ziołach

Pierś z kurczaka w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Pierś z kurczaka w ziołach"

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki oregano
  • 2 łyżki koperku
  • 1 łyżka mięty
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka lubczyku
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • 2 łyżki oliwy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zioła umyj, osusz i posiekaj, a następnie odmierz potrzebną ilość.

  2. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Przełóż do miski i dodaj wszystkie zioła, oliwę oraz pieprz. Szczelnie zakryj miskę (np. folią spożywczą) i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

  3. Zamarynowaną pierś z kurczaka grilluj z obu stron. Możesz użyć patelni grillowej, grilla elektrycznego lub upiec w piekarniku (ok. 20 min w 180oC). Podawaj z dużą ilością świeżych warzyw.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń