Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś z kurczaka w ziołach"
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 232
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 362
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 562
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 232
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 362
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 562
Składniki
Zioła umyj, osusz i posiekaj, a następnie odmierz potrzebną ilość.
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Przełóż do miski i dodaj wszystkie zioła, oliwę oraz pieprz. Szczelnie zakryj miskę (np. folią spożywczą) i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Zamarynowaną pierś z kurczaka grilluj z obu stron. Możesz użyć patelni grillowej, grilla elektrycznego lub upiec w piekarniku (ok. 20 min w 180oC). Podawaj z dużą ilością świeżych warzyw.Źródło: Takie jest życie