Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kurczaka w szynce parmeńskiej"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8748
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 83
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8748
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 83
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie umyj, osusz, odetnij włókna. Każdą nadkrój wzdłuż w najgrubszej części i rozłóż na boki. Rozbij na cieńsze filety.
Pieczarki umyj, posiekaj i wrzuć na suchą patelnię. Podsmażaj kilka minut, a gdy sok wyparuje, dodaj łyżkę masła. Wymieszaj i posól. Przełóż do miseczki. Cebulkę posiekaj i zeszklij na maśle na tej samej patelni. Wymieszaj z grzybami, oregano i dopraw pieprzem.
Ser pokrusz, rozsyp na kotletach. Rozłóż po porcji grzybów. Zwiń w ścisłe roladki. Szynkę rozłóż po 2 plasterki, tak by zachodziły na siebie. Każdą roladkę połóż na szynce i dokładnie zawiń. Zepnij namoczonymi wykałaczkami. Przełóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj resztą masła.
Piecz przez 30 min w 170°C. Wyjmij wykałaczki, mięso pokrój na plastry i podawaj z makaronem typu wstążki.Źródło: Naj