Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kurczaka w szynce parmeńskiej"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie umyj, osusz, odetnij włókna. Każdą nadkrój wzdłuż w najgrubszej części i rozłóż na boki. Rozbij na cieńsze filety.
Pieczarki umyj, posiekaj i wrzuć na suchą patelnię. Podsmażaj kilka minut, a gdy sok wyparuje, dodaj łyżkę masła. Wymieszaj i posól. Przełóż do miseczki. Cebulkę posiekaj i zeszklij na maśle na tej samej patelni. Wymieszaj z grzybami, oregano i dopraw pieprzem.
Ser pokrusz, rozsyp na kotletach. Rozłóż po porcji grzybów. Zwiń w ścisłe roladki. Szynkę rozłóż po 2 plasterki, tak by zachodziły na siebie. Każdą roladkę połóż na szynce i dokładnie zawiń. Zepnij namoczonymi wykałaczkami. Przełóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj resztą masła.
Piecz przez 30 min w 170°C. Wyjmij wykałaczki, mięso pokrój na plastry i podawaj z makaronem typu wstążki.Źródło: Naj