Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kurczaka w szynce parmeńskiej"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie umyj, osusz, odetnij włókna. Każdą nadkrój wzdłuż w najgrubszej części i rozłóż na boki. Rozbij na cieńsze filety.
Pieczarki umyj, posiekaj i wrzuć na suchą patelnię. Podsmażaj kilka minut, a gdy sok wyparuje, dodaj łyżkę masła. Wymieszaj i posól. Przełóż do miseczki. Cebulkę posiekaj i zeszklij na maśle na tej samej patelni. Wymieszaj z grzybami, oregano i dopraw pieprzem.
Ser pokrusz, rozsyp na kotletach. Rozłóż po porcji grzybów. Zwiń w ścisłe roladki. Szynkę rozłóż po 2 plasterki, tak by zachodziły na siebie. Każdą roladkę połóż na szynce i dokładnie zawiń. Zepnij namoczonymi wykałaczkami. Przełóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj resztą masła.
Piecz przez 30 min w 170°C. Wyjmij wykałaczki, mięso pokrój na plastry i podawaj z makaronem typu wstążki.Źródło: Naj