Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu danie na codzien i od swieta
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Składniki
Piers nakrawamy po srodku ale nie na calej długosci poniewaz bedziemy ja nadziewac.Nadzienie jest banalnie proste.Potrzebujemy bułke tarta (najlepiej z dobrej jakosci swiezego chleba tostowego poniewaz bułka nie moze byc za sucha ani za drobna ).Cebule kroimy w mala kosteczke podsmazamy na masle (dosc duzej ilosci masła poniewaz bedziemy potrzebwali go do zrobienia nadzienia).Bulke i podsmazona a raczej zeszklona cebule i masło mieszamy z ziolami.Mieszamy.Nadziewamy piersi tak aby nic sie wystawało.Nastepnie bierzemy boczek.Sprawa boczku wyglada tak,potrzebne sa dosc długie kawałki aby mozna bylo zawinac w piers.Wiec gotowe piersi zawijamy w boczek posypujemy swiezo zmielonym pieprzem i gruba sola pieczemy w piekarniku na blaszce lub w naczyniu zaroodpornym bez przykrycia w temp.ok 200 stopni az piersi nabiora złotego koloru.Podajemy z ziemniaczkami i gotowanymi warzywami np.marchewka,kalafiorem i brokulem Smacznego