Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne cebularze"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 473
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 473
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
ok. 60 minut
Wszystkie cebule obrać, pokroić w piórka. Jabłko umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kawałeczki. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodać jabłka i smażyć przez chwilę. Odłożyć do wystudzenia.
Śmietanę utrzeć z żółtkiem. Wsypać suszony majeranek, nieco soli i pieprzu. Pokruszony twaróg wsypać do większej miseczki. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać mleko i pozostały olej. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego 16 małych placków.
Kolejno rozwałkować je na większe krążki. Krążki ułożyć na blachach wyłożonych pergaminem (zachować spore odstępy, bo placuszki w czasie pieczenia wyrosną). Posmarować śmietaną z żółtkiem.
Na każdym placuszku położyć porcję cebuli z jabłkiem. Posypać startym żółtym serem. Piec 20 minut w 200°C.Źródło: Życie na gorąco