Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne ciasto farmerskie"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414082
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414082
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój na większe kawałki. Ugotuj w posolonej wodzie, osącz. Groszek wsyp na posolony wrzątek, gotuj 5 min, osącz. Wędlinę pokrój na kawałeczki, zrumień na oleju.
Brukselki oczyść, zalej posoloną wodą, gotuj 10 min, osącz. Cukinię umyj, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pocierając wilgotnym ręcznikiem, potnij na ćwiartki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Obsmaż cukinię i pieczarki.
Wszystkie przygotowane przełóż do jednej miski. Oprósz je solą i pieprzem. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp zioła prowansalskie i wszystko delikatnie wymieszaj.
Ciastem wylep okrągłą, natłuszczoną formę. Wyłóż przygotowane . Jajka zmiksuj ze śmietaną, przypraw. Sosem polej tartę. Piecz 20–30 min w 200 st.
Jeszcze ciekawszy smak!
Do sosu dodaj 10 dag pokruszonego pleśniowego sera, np. lazur oraz 1/3 szkl. drobno posiekanych orzechów włoskich.Źródło: Tina