Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne kopce ryżowe"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417787
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417787
Składniki
Na oleju usmaż posiekane cebule. Dodaj opłukany ryż, 400 ml wody i ajwar. Wkrusz kostkę bulionową. Wymieszaj, zagotuj i odstaw na około 20 minut. Znów zagotuj i odcedź.
Umyj szczypiorek i pietruszkę. Drobno pokrój. Część odłóż, resztę dodaj do ryżu razem ze startym serem i ugotowanym groszkiem. Wymieszaj. Formuj kopce. Udekoruj i podawaj jako dodatek do mięsa.Źródło: Na żywo