Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne zrazy z cebulką boczkiem i ogórkiem kiszonym. Dobre na każdy obiad.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 205
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 438
Świąteczny klops.
Odsłon: 157
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 205
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 438
Świąteczny klops.
Odsłon: 157
Składniki
wołowinę kroimy w plastry o grubości ok 1cm, tłuczemy na cienkie plasterki. Cebulę kroimy w piórka i dusimy z łyżeczką pieprzu ziołowego i odrobiną soli. ogórka kiszonego również kroimy na paski średniej grubości.
Mięsko nacieramy z obu stron pieprzem ziołowym, warstwę która będzie w środku smarujemy cienko musztardą, na posmarowaną warstwę układamy boczek tak aby pokrył cały płat wzdłuż, na to kładziemy cebulkę( ok łyżkę) na jednym końcu wraz z ogórkiem(2-3 pasków) i zawijamy. Następnie zawiązujemy szczelnie aby środek nam nie wypłynął.
rozgrzewamy patelnię polewamy olejem i układamy nasze zraziki. Smażymy na rumiano z każdej strony.
Po obsmażeniu wkładamy do garnka i podlewamy wodą[2-3szklanek] ( można dodać ziele angielskie i liście laurowe). Gotujemy na wolnym ogniu aż do osiągnięcia miękkości rozpływającego się mięsa w ustach. Rozrabiamy ciemny sos w proszku i dodajemy aby nasze zraziki pobulgotały w nim.
Serwujemy najlepiej z ziemniaczkami i surówką. :) Smacznego!