Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pilaw z indykiem"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242747
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242747
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w cienkie słupki albo grubo zetrzyj. Cebulę obierz, posiekaj. Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso pokrój w sporą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, mieszając, smaż przez chwilę. Potem dodaj ryż i smaż dalej. Gdy ziarenka ryżu zrobią się szkliste, dołóż pokrojone mięso, marchewkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Porcjami wlej gorący bulion. Dobrze wymieszaj. Pilaw przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cynamonem i kminem rzymskim.
Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Jeśli chcesz, by pilaw był pikantniejszy w smaku, przypraw go dodatkowo suszonymi płatkami chili albo ostrą papryką w proszku.Źródło: Naj