Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza brokułowa z cukinią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mleko wymieszaj z drożdżami i cukrem. Odstaw na 10 minut. Potem zaczyn utrzyj z mąką i szczyptą soli. Dolej oliwę. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj je i odstaw na 45 minut. Pomidory umyj, pokrój na połówki albo na cząstki. Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię opłucz, potnij w plasterki. Brokuły podziel na małe różyczki, obgotuj w posolonej wodzie, odcedź. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek, strąk pokrój w paseczki.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrób. Uformuj duży owalny placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem. Placek posmaruj keczupem. Rozłóż na nim pokrojone warzywa. Posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz startym serem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz około 25 minut. Gotową pizzę udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj