Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza brokułowa z cukinią"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 824
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2067
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 824
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2067
Składniki
Mleko wymieszaj z drożdżami i cukrem. Odstaw na 10 minut. Potem zaczyn utrzyj z mąką i szczyptą soli. Dolej oliwę. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj je i odstaw na 45 minut. Pomidory umyj, pokrój na połówki albo na cząstki. Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię opłucz, potnij w plasterki. Brokuły podziel na małe różyczki, obgotuj w posolonej wodzie, odcedź. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek, strąk pokrój w paseczki.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrób. Uformuj duży owalny placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem. Placek posmaruj keczupem. Rozłóż na nim pokrojone warzywa. Posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz startym serem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz około 25 minut. Gotową pizzę udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj