Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza delikatna z cieciorką"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4467
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2017
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113709
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4467
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2017
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113709
Składniki
??Drożdże zasyp cukrem, zalej gorącą wodą, wymieszaj i przykryte ściereczką odstaw na 5 minut. Następnie dodaj olej, sól, mąkę i wyrób ciasto. Po godzinie rozwałkuj je i przełóż na blachę.
Spód pizzy posmaruj równo sosem pomidorowym i posyp startym serem żółtym. Rozłóż na nim odcedzoną cieciorkę konserwową, pokruszoną fetę, plastry marchewki i kiełbasy (najlepiej suszonej).
Piekarnik nastaw na funkcję grzania z dołu i góry. Rozgrzej go do 200°C, po czym wstaw przygotowaną pizzę i piecz ją około pół godziny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax