Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza diabelska"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę wsyp do miski, zrób na środku wgłębienie, dodaj pokruszone drożdże, szczyptę cukru i zalej dwiema łyżkami ciepłej wody oraz łyżką oliwy. Dosyp sól i wyrób ciasto na gładką masę. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Następnie ciasto rozwałkuj i posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż na nim peperoni, pokrojoną w paski zieloną paprykę, drobno poszatkowaną czuszkę i cebulę oraz pocięte w plastry oczyszczone pieczarki.
Całość posyp startą mozzarellą i upiecz w 250°C.
Czas: 40 min. 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV