Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza na tortilli po meksykańsku"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na rozgrzanym oleju, uważając, aby cebula się nie przypaliła. Dodajemy mięso i dusimy. Na koniec dokładamy pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy jeszcze przez kilka minut.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Do jogurtu dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Tortille wyjmujemy z opakowania i układamy na blacie. Na każdą wykładamy porcję mięsa i rozsmarowujemy po całym placku. Tortille przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 5 minut w 220oC. Ważne, żeby tortille nie piekły się zbyt długo, gdyż ciasto będzie się kruszyć.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy sałatą i polewamy sosem jogurtowym. Kroimy w charakterystyczne dla pizzy trójkąty i podajemy jeszcze ciepłe. Danie doskonale smakuje również na zimno, jako przystawka lub przekąska.
Wartość odżywcza porcji 218 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 19 g.Źródło: Rewia