Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza o oryginalnym smaku, świetne połączenie serów z grillowanym bakłażanem i zieloną pietruszką
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Mieszamy drożdze z cukrem, ucieramy, dodajemy wodę i 1 szklankę mąki. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na niecałą godzinę w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu, dodajemy resztę mąki lub trochę wiecej tak, aby ciasto odklejało się od ręki i aby się dało wałkować. Ja obsypuję blachę mąką i wałkuję na blasze, dopasowując kształt pizzy do blachy.
Na ciasto kładziemy zgrillowane bakłażany,ser pleśniowy typu Cammbert, plastry oscypka. Na pizzę daję to co może wyostrzyć smak serów: kapary, czerwoną cebulę posiekaną w piórka, oregano. Do tej pizzy pasuje natka zielonej pietruszki, którą posypujemy pizzę po wyjęciu z piekarnika.
Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni, na czas trudny do określenia, w każdym piekarniku inaczej, po prostu pieczemy do czasu, aż pizza będzie dobrze przyrumieniona.