Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza ze szparagami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 440 kcal, cena 3,20 zł
Mąkę wsyp do miski. Drożdże rozdrobnij do kubeczka, zalej letnim mlekiem oraz taką samą ilością letniej wody, dokładnie wymieszaj. Rozpuszczone drożdże wlej do miski z mąką. Dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju. Wyrabiaj energicznie, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Przykryj, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Szparagi oczyść, obgotuj w osolonej wodzie, pokrój na kawałki. Ugotuj kolby kukurydzy. Przestudź, obkrój ostrym nożem ziarenka. Przecier pomidorowy dopraw posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na 3 części, rozwałkuj na placki i ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym i posyp startym żółtym serem. Obłóż pokrojonymi szparagami, kukurydzą, listkami szałwii oraz rukolą. Piecz 25-30 min w temp. 200 st.Źródło: Świat kobiety