Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza ze szparagami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 174
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 174
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 440 kcal, cena 3,20 zł
Mąkę wsyp do miski. Drożdże rozdrobnij do kubeczka, zalej letnim mlekiem oraz taką samą ilością letniej wody, dokładnie wymieszaj. Rozpuszczone drożdże wlej do miski z mąką. Dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju. Wyrabiaj energicznie, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Przykryj, odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Szparagi oczyść, obgotuj w osolonej wodzie, pokrój na kawałki. Ugotuj kolby kukurydzy. Przestudź, obkrój ostrym nożem ziarenka. Przecier pomidorowy dopraw posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na 3 części, rozwałkuj na placki i ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym i posyp startym żółtym serem. Obłóż pokrojonymi szparagami, kukurydzą, listkami szałwii oraz rukolą. Piecz 25-30 min w temp. 200 st.Źródło: Świat kobiety