Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza ziemniaczana fantazja"
Ziemniaki tłukę, dodaję drożdże, mieszam. Dodaję obie mąki, jajko, olej, przyprawy, zagniatam ciasto. Przykryte odstawiam do wyrośnięcia. Pieczarki kroję w plasterki i podsmażam na maśle, dodaję pomidory, doprawiam solą i pieprzem, smażę, aż odparuje woda. Studzę.
Gdy ciasto podrośnie, rozwałkowuję je na placek o gr. ok. 1 cm. Układam go na pergaminie na kratce z piekarnika. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach, połową posypuję środek placka, zostawiam wolny brzeg 2-3 cm.
Na ser wykładam pieczarki, na nie cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera. Wolny brzeg ciasta zawijam do środka i lekko przyciskam widelcem. Pizzę piekę ok. 25 min w temp. 200°C.
70 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6-8 porcji
Pizzę serwuję z keczupem, sosem czosnkowym albo pietruszkowym. Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie
Błyskawiczne wykonanie...fantazyjny wygląd...fantastyczny smak !!!
Odsłon: 1260
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4509
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 34
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 337
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 136
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4509
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 34
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 337
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 136
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 33
Składniki
Ziemniaki tłukę, dodaję drożdże, mieszam. Dodaję obie mąki, jajko, olej, przyprawy, zagniatam ciasto. Przykryte odstawiam do wyrośnięcia. Pieczarki kroję w plasterki i podsmażam na maśle, dodaję pomidory, doprawiam solą i pieprzem, smażę, aż odparuje woda. Studzę.
Gdy ciasto podrośnie, rozwałkowuję je na placek o gr. ok. 1 cm. Układam go na pergaminie na kratce z piekarnika. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach, połową posypuję środek placka, zostawiam wolny brzeg 2-3 cm.
Na ser wykładam pieczarki, na nie cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera. Wolny brzeg ciasta zawijam do środka i lekko przyciskam widelcem. Pizzę piekę ok. 25 min w temp. 200°C.
70 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6-8 porcji
Pizzę serwuję z keczupem, sosem czosnkowym albo pietruszkowym. Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 136
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 218