Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza ziemniaczana fantazja"
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 13784
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 122
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 99
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2200
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 504
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 13784
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 122
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 99
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2200
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 504
Składniki
Ziemniaki tłukę, dodaję drożdże, mieszam. Dodaję obie mąki, jajko, olej, przyprawy, zagniatam ciasto. Przykryte odstawiam do wyrośnięcia. Pieczarki kroję w plasterki i podsmażam na maśle, dodaję pomidory, doprawiam solą i pieprzem, smażę, aż odparuje woda. Studzę.
Gdy ciasto podrośnie, rozwałkowuję je na placek o gr. ok. 1 cm. Układam go na pergaminie na kratce z piekarnika. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach, połową posypuję środek placka, zostawiam wolny brzeg 2-3 cm.
Na ser wykładam pieczarki, na nie cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera. Wolny brzeg ciasta zawijam do środka i lekko przyciskam widelcem. Pizzę piekę ok. 25 min w temp. 200°C.
70 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6-8 porcji
Pizzę serwuję z keczupem, sosem czosnkowym albo pietruszkowym. Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie