Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, doskonałe danie inne niż wszystkie
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 517
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3988
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 517
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3988
Składniki
Karczek opłukać i pokroić w cienkie i długie kawałki ( pałeczki)doprawić różnymi(w zależności od upodobań) przyprawami i smażyć na rozgrzanym oleju aż do miękkości( od czasu do czasu mieszać) dodać pokrojoną w drobną kostkę cebule i podgotować ze 15 min. Następnie wyjąć mięso z garnka i przygotować z powstałego wywaru sos. Z drożdży i ciepłej wody zrobić rozczyn i dodać mąkę sól i odrobinę cukru( ciasto powinno odchodzić od ścian naczynia) odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gdy ciasto wyrośnie podzielić na 2 lub 3 części i rozwałkować na stolnicy placki nie a grube. Następnie położyć na blaszkę do piekarnika placka i piec około 10 minut w temp 200st. następnie przewrócić na drugą stronę.(najlepiej piec placki razem bo gdy wystygną robią się twarde) po wyjęciu placków posmarować z jednej strony sosem czosnkowym ( czosnek , majonez, śmietana, jeden z moich przepisów)na to położyć smażone mięso z karczku , a następnie zwinąć w rulon. Całość polać powstałym sosem i posypać papryką konserwową czerwoną pokrojoną w paski i polać śmietaną.