Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, doskonałe danie inne niż wszystkie
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 103
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 552
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1958
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 103
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 552
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1958
Składniki
Karczek opłukać i pokroić w cienkie i długie kawałki ( pałeczki)doprawić różnymi(w zależności od upodobań) przyprawami i smażyć na rozgrzanym oleju aż do miękkości( od czasu do czasu mieszać) dodać pokrojoną w drobną kostkę cebule i podgotować ze 15 min. Następnie wyjąć mięso z garnka i przygotować z powstałego wywaru sos. Z drożdży i ciepłej wody zrobić rozczyn i dodać mąkę sól i odrobinę cukru( ciasto powinno odchodzić od ścian naczynia) odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gdy ciasto wyrośnie podzielić na 2 lub 3 części i rozwałkować na stolnicy placki nie a grube. Następnie położyć na blaszkę do piekarnika placka i piec około 10 minut w temp 200st. następnie przewrócić na drugą stronę.(najlepiej piec placki razem bo gdy wystygną robią się twarde) po wyjęciu placków posmarować z jednej strony sosem czosnkowym ( czosnek , majonez, śmietana, jeden z moich przepisów)na to położyć smażone mięso z karczku , a następnie zwinąć w rulon. Całość polać powstałym sosem i posypać papryką konserwową czerwoną pokrojoną w paski i polać śmietaną.