placki tortilli
Składniki
- mąki kukurydzianej/ przennej, 20 dag
- soli, 1 lyżeczka
- samalcu, 1 lyzeczka
- wody, 1/4 l
Składniki
- mąki kukurydzianej/ przennej, 20 dag
- soli, 1 lyżeczka
- samalcu, 1 lyzeczka
- wody, 1/4 l

Etapy przygotowania
PRZYGOTOWANIE: Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając wodę ( do uzyskania konsystencji ciasta makaronowego). Cienko wywałkować i smażyć na patelni o grubym dnie bez używania tłuszczu, do momentu zbrązowienia placków (ok 30 sekund).
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6191

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3633
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6191

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3633


Składniki
- mąki kukurydzianej/ przennej, 20 dag
- soli, 1 lyżeczka
- samalcu, 1 lyzeczka
- wody, 1/4 l
PRZYGOTOWANIE: Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając wodę ( do uzyskania konsystencji ciasta makaronowego). Cienko wywałkować i smażyć na patelni o grubym dnie bez używania tłuszczu, do momentu zbrązowienia placków (ok 30 sekund).
Wielkie dzięki za ten przepis na placki na tortillę - swój gdzieś zawieruszyłam a szukam właśnie przepisu ze smalcem. Do tych placków dokładałam trochę ziół lub papryki - ale to dla mojego smaku, chociaż warto spróbować.