Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzieci. Kiedy jednak masz dość placków ziemniaczanych, z cukinii, naleśników i cebularzy, to danie z pewnością przypadnie ci do gustu. Placki warzywne z kuskusem to ciekawa propozycja, która zawiera bardzo delikatną i lubianą kaszę kuskus, a także zielone warzywa – brokuł i cukinię. Dzięki temu nie tylko placki są pożywne, ale także dostarczają licznych witamin i minerałów, zaspokajając dzienne zapotrzebowanie na składniki odżywcze.
Kaszę kuskus ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudź ją, a następnie włóż do lodówki na ok. godzinę. Kasza przed dalszą obróbką powinna być dość zimna.
Cukinię, brokuł i cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz warzywa z wody, pozostawiając je na sitku i mocno dociskając przez 10-15 minut.
Warzywa dodaj do schłodzonej kaszy kuskus. Wbij jajka i dołóż mąkę oraz przyprawy. Wyrób jednolite i dość kleiste ciasto. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodaj trochę mąki.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż po 1-2 łyżki masy na jeden placek, na złoto z obu stron. Jeśli masa stała się zbyt wodnista, przed smażeniem przełóż kilka łyżek na sitko i odsącz wodę na chwilę przed smażeniem.
Po usmażeniu przekładaj placki na papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Placki warzywne z kuskusem świetnie nadają się jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 59
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1822
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 59
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1822
Składniki
Kaszę kuskus ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudź ją, a następnie włóż do lodówki na ok. godzinę. Kasza przed dalszą obróbką powinna być dość zimna.
Cukinię, brokuł i cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz warzywa z wody, pozostawiając je na sitku i mocno dociskając przez 10-15 minut.
Warzywa dodaj do schłodzonej kaszy kuskus. Wbij jajka i dołóż mąkę oraz przyprawy. Wyrób jednolite i dość kleiste ciasto. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodaj trochę mąki.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż po 1-2 łyżki masy na jeden placek, na złoto z obu stron. Jeśli masa stała się zbyt wodnista, przed smażeniem przełóż kilka łyżek na sitko i odsącz wodę na chwilę przed smażeniem.
Po usmażeniu przekładaj placki na papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki warzywne z kuskusem świetnie nadają się jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dania główne
Szybkie ciasto na pizzę
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 59
Szybkie ciasto na pizzę
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienki...
Odsłon: 92