Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-07-2010
Niezbyt tradycyjne, a jakie pyszne. Rewelacyjny smak...
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20390
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20390
Składniki
Ziemniaczki zetrzeć, odczekać chwilę, poczekać aż puszczą sok, odcedzić, zostawić znowu na jakiś czas i czynność powtórzyć. Potem do tego pokrojona w kosteczkę cebula, starty żółty ser i skrojony koperek. Do tego mąka, vegeta i pieprz. Vegety ok 2 łyżki, ale to tak na oko :)
Usmażyć, można jeść same w sobie, z keczupem, z sosami... jak kto woli. Ja lubię najbardziej bez niczego :) Ja placki po usmażeniu odkładam na jakiś czas na papierowy ręcznik... by wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu.