Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest wegetariańskie jako że nie dodaje się żadnego mięsa do samych placków. Można je jednak podać z śmietaną lub z gulaszem. Co kto lubi do takich placków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 690
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 690
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Na tartce na dużych oczkach zetrzeć brukiew, ziemniaki i cebulę. Posolić i odstawić na czas kiedy ziemniaki puszczą wodę.
Kiedy ziemniaki puszczą wodę odlać pół resztę zostawić. Dodać przyprawy i jajko, wymieszać do powstania papki.
Kiedy powstanie papka dodać mąkę. Dodać jej tyle by nie było zbyt zwięzłe lub zbyt płynne. Ma być pomiędzy.
Rozgrzać na patelni olej i wylewać na nie placuszki dowolnej wielkości. Według uznania. Smażyć je z obu stron na złoty kolor.
Smacznego