Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest wegetariańskie jako że nie dodaje się żadnego mięsa do samych placków. Można je jednak podać z śmietaną lub z gulaszem. Co kto lubi do takich placków.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Na tartce na dużych oczkach zetrzeć brukiew, ziemniaki i cebulę. Posolić i odstawić na czas kiedy ziemniaki puszczą wodę.
Kiedy ziemniaki puszczą wodę odlać pół resztę zostawić. Dodać przyprawy i jajko, wymieszać do powstania papki.
Kiedy powstanie papka dodać mąkę. Dodać jej tyle by nie było zbyt zwięzłe lub zbyt płynne. Ma być pomiędzy.
Rozgrzać na patelni olej i wylewać na nie placuszki dowolnej wielkości. Według uznania. Smażyć je z obu stron na złoty kolor.
Smacznego