Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest wegetariańskie jako że nie dodaje się żadnego mięsa do samych placków. Można je jednak podać z śmietaną lub z gulaszem. Co kto lubi do takich placków.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Na tartce na dużych oczkach zetrzeć brukiew, ziemniaki i cebulę. Posolić i odstawić na czas kiedy ziemniaki puszczą wodę.
Kiedy ziemniaki puszczą wodę odlać pół resztę zostawić. Dodać przyprawy i jajko, wymieszać do powstania papki.
Kiedy powstanie papka dodać mąkę. Dodać jej tyle by nie było zbyt zwięzłe lub zbyt płynne. Ma być pomiędzy.
Rozgrzać na patelni olej i wylewać na nie placuszki dowolnej wielkości. Według uznania. Smażyć je z obu stron na złoty kolor.
Smacznego