Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest wegetariańskie jako że nie dodaje się żadnego mięsa do samych placków. Można je jednak podać z śmietaną lub z gulaszem. Co kto lubi do takich placków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Na tartce na dużych oczkach zetrzeć brukiew, ziemniaki i cebulę. Posolić i odstawić na czas kiedy ziemniaki puszczą wodę.
Kiedy ziemniaki puszczą wodę odlać pół resztę zostawić. Dodać przyprawy i jajko, wymieszać do powstania papki.
Kiedy powstanie papka dodać mąkę. Dodać jej tyle by nie było zbyt zwięzłe lub zbyt płynne. Ma być pomiędzy.
Rozgrzać na patelni olej i wylewać na nie placuszki dowolnej wielkości. Według uznania. Smażyć je z obu stron na złoty kolor.
Smacznego