Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam się od tych pysznych i delikatnych placuszków oderwać, są rewelacyjne. Te pyszne placuszki z cukinii robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znikają z talerza. Dodatek pieprzu kajeńskiego dodaje im wspaniałego smaku. Wystarczy mala szczypta.
Polecam.
Odsłon: 1238
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1660
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1142
Polecam.
Odsłon: 1238
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1660
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1142
Składniki
Cukinie umyc, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starta cukinie posolić, dobrze wymieszać i odstawić na sicie, aby odciekł z niej sok.
Do odciśniętej z soku cukinii dodać starta cebule i czosnek, posiekany koperek, jajka, kasze i doprawić pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Placuszki smażyć na zloty kolor, z obu stron na gorącym oleju. Smacznego!