Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z koperkiem"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1250
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1250
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odstaw na 15 minut, a następnie odciśnij z nadmiaru wody.
Świeży koperek op łucz, osusz, oderwij piórka z gałązek i drobno je poszatkuj. Dodaj do masy ziemniaczanej. Wbij dwa całe jajka i wsyp mąkę. Całość starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Łyżką nakładaj porcje masy i smaż rumiane placki ziemniaczane (po 3-4 minuty z każdej strony). Gotowe placki zdejmuj z patelni i układaj na pergaminie, by je osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Trzymaj w cieple.
Wędzonego łososia pokrój w plasterki. Śmietanę dopraw solą i grubo mielonym pieprzem. Pomidor umyj, osusz, pokrój w kosteczkę. Poszatkuj drobno kilka gałązek szczypiorku. Placki podawaj z łososiem, śmietaną, pomidorem i szczypiorkiem.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 430 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety