Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z miodem, bananami i prażonymi orzechami"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 64
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2275
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 267
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1620
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 64
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2275
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 267
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1620
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz solą. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i masłem. Następnie dokładnie połącz wszystkie . W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy.
Banany obierz i pokrój w plastry. Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor.
Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo