Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podudzia na posłaniu z warzyw"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3831
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414667
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3831
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414667
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Cebule obierz, potnij na cząstki. Czosnek obierz, 2 ząbki posiekaj, pozostałe pozostaw w całości. Posiekany czosnek połącz z 2 łyżeczkami curry, skórką cytrynową, solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Mięso natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw i wstaw do lodówki na godzinę. Tymianek oraz rozmaryn opłucz, osusz, oderwij listki oraz igiełki od gałązek, drobno je posiekaj.
Dynię wymieszaj z cebulą, pozostałymi ząbkami czosnku oraz posiekanymi ziołami. Posyp solą i resztą curry. Skrop oliwą, dobrze wymieszaj.
Warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Na tym umieść zamarynowane podudzia. Na każdym połóż trochę masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 50 minut.Źródło: Naj