Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podudzia na posłaniu z warzyw"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Składniki
Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Cebule obierz, potnij na cząstki. Czosnek obierz, 2 ząbki posiekaj, pozostałe pozostaw w całości. Posiekany czosnek połącz z 2 łyżeczkami curry, skórką cytrynową, solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Mięso natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw i wstaw do lodówki na godzinę. Tymianek oraz rozmaryn opłucz, osusz, oderwij listki oraz igiełki od gałązek, drobno je posiekaj.
Dynię wymieszaj z cebulą, pozostałymi ząbkami czosnku oraz posiekanymi ziołami. Posyp solą i resztą curry. Skrop oliwą, dobrze wymieszaj.
Warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Na tym umieść zamarynowane podudzia. Na każdym połóż trochę masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 50 minut.Źródło: Naj