Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podudzia na posłaniu z warzyw"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6025
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12881
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6025
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12881
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4618
Składniki
Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Cebule obierz, potnij na cząstki. Czosnek obierz, 2 ząbki posiekaj, pozostałe pozostaw w całości. Posiekany czosnek połącz z 2 łyżeczkami curry, skórką cytrynową, solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Mięso natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw i wstaw do lodówki na godzinę. Tymianek oraz rozmaryn opłucz, osusz, oderwij listki oraz igiełki od gałązek, drobno je posiekaj.
Dynię wymieszaj z cebulą, pozostałymi ząbkami czosnku oraz posiekanymi ziołami. Posyp solą i resztą curry. Skrop oliwą, dobrze wymieszaj.
Warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Na tym umieść zamarynowane podudzia. Na każdym połóż trochę masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 50 minut.Źródło: Naj