Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podudzia na posłaniu z warzyw"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 974
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 167
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 139
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14962
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 974
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 167
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 139
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14962
Składniki
Podudzia umyj, wytrzyj do sucha. Cebule obierz, potnij na cząstki. Czosnek obierz, 2 ząbki posiekaj, pozostałe pozostaw w całości. Posiekany czosnek połącz z 2 łyżeczkami curry, skórką cytrynową, solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Mięso natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw i wstaw do lodówki na godzinę. Tymianek oraz rozmaryn opłucz, osusz, oderwij listki oraz igiełki od gałązek, drobno je posiekaj.
Dynię wymieszaj z cebulą, pozostałymi ząbkami czosnku oraz posiekanymi ziołami. Posyp solą i resztą curry. Skrop oliwą, dobrze wymieszaj.
Warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Na tym umieść zamarynowane podudzia. Na każdym połóż trochę masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 50 minut.Źródło: Naj