Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwica pod śmietanową pierzynka...
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 105
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1854
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 238
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6333
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 105
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1854
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 238
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6333
Składniki
cebulę kroimy w grubszą kostkę, a pieczarki przekrawamy na ćwiartki. przesmażamy na rozgrzanym oleju i odstawiamy na bok. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy do niej żółtka i ubitą pianę z białek przesmażone pieczarki z cebulą i sól, pieprz. wszystko delikatnie mieszamy. polędwicę lekko rozbijamy ręką na grubość ok 1 cm i smażymy po angielsku po dwie minuty z każdej strony, tak aby była krwista wewnątrz. Oprószamy solą i pieprzem. Taką polędwicę układamy na blaszce przykrywamy kopulą z przygotowanej śmietany posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze ok 200 stopni przez 10 - 15 min. najefektowniej podawać z pomidorkami koktajlowymi