Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwica wołowa ze śliwkami"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 100
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1322
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1002
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 100
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1322
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1002
Składniki
Mięso umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem, odstaw na godzinę. W tym czasie rozgrzej olej i podsmaż lekko boczek z posiekaną cebulą. Pięć śliwek przekrój na pół, wydrąż pestki i posyp cukrem. Resztę owoców pokrój w kostkę i obsmaż na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
Polędwicę rozkrój do połowy, wypełnij przekrojonymi śliwkami i ciasno zwiąż sznurkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego, obłóż wierzch i boki podsmażonymi owocami, boczkiem z cebulą i świeżym tymiankiem.
Podlej całość bulionem i piecz pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia odkryj mięso. Podawaj je z ryżem lub ziemniakami i sałatą.
CZAS: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień