Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica z kurkami"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13356
Składniki
Polędwiczki umyj, pokrój w dwucentymetrowe plastry. Lekko rozgnieć, oprósz solą i pieprzem, odstaw do lodówki na pół godziny. Kurki umyj, większe pokrój. W rondelku rozgrzej łyżkę masła klarowanego, podsmaż grzyby. Wlej wino, dodaj musztardy, przyprawy, gotuj.
Na patelni rozgrzej pozostałe masło, smaż polędwicę 4 minuty na średnim ogniu, przewróć na drugą stronę, smaż kolejne 4 minuty. Na półmisku układaj sałatę, kawałki mięsa, całość polej sosem musztardowym z kurkami. Podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień