Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica z kurkami"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457773
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457773
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Składniki
Polędwiczki umyj, pokrój w dwucentymetrowe plastry. Lekko rozgnieć, oprósz solą i pieprzem, odstaw do lodówki na pół godziny. Kurki umyj, większe pokrój. W rondelku rozgrzej łyżkę masła klarowanego, podsmaż grzyby. Wlej wino, dodaj musztardy, przyprawy, gotuj.
Na patelni rozgrzej pozostałe masło, smaż polędwicę 4 minuty na średnim ogniu, przewróć na drugą stronę, smaż kolejne 4 minuty. Na półmisku układaj sałatę, kawałki mięsa, całość polej sosem musztardowym z kurkami. Podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień