Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica z kurkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7622
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7622
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Składniki
Polędwiczki umyj, pokrój w dwucentymetrowe plastry. Lekko rozgnieć, oprósz solą i pieprzem, odstaw do lodówki na pół godziny. Kurki umyj, większe pokrój. W rondelku rozgrzej łyżkę masła klarowanego, podsmaż grzyby. Wlej wino, dodaj musztardy, przyprawy, gotuj.
Na patelni rozgrzej pozostałe masło, smaż polędwicę 4 minuty na średnim ogniu, przewróć na drugą stronę, smaż kolejne 4 minuty. Na półmisku układaj sałatę, kawałki mięsa, całość polej sosem musztardowym z kurkami. Podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień