Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 470

Dodano:

Odsłon: 10279

Tak przygotowania polędwiczka jest delikatna a grzyby dodatkowo podkreślają jaj wyśmienity smak.

Składniki

  • 1 poledwiczka wieprzowa
  • 150 g grzybów leśnych
  • mała cebula
  • oliwa
  • 200 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń