Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki w szynce"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, umyj i pokrój w plasterki (ok. 2 cm). Rozgnieć je dłonią (nie musisz używać tłuczka) i delikatnie oprósz solą.
Na każdym kawałku mięsa rozłóż śliwkę i po kawałku sera camembert. Posyp tymiankiem.
Zwiń je w roladki, po czym owiń dokładnie plasterkiem szynki.
Tak przygotowane mięso obsmaż z obu stron po ok. 5 minut na rozgrzanej oliwie.
Danie serwuj, np. z pieczonymi ziemniaczkami i mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi.Źródło: Kurier TV