Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche mięso i sos o wyrazistym smaku
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5840
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5840
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 416
Składniki
Przygotować marynatę. To miski wlać olej, dodać tymianek, ząbek czosnku, vegetę i zioła prowansalskie.
Mięso natrzeć marynatą. Pozostawić w lodówce na 2 godziny.
Mięso obsmażyć na patelni na odrobinie oleju z każdej strony do zarumienienia.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni, piec 30 min.
Przygotować sos: ser rozpuścić w śmietance, doprowadzić do wrzenia. doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczki podałam z pieczonymi ziemniaczkami z ziołami i mixem sałat z sosem vinegret.
SMACZNEGO!