Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą

Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 195

Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą"

Składniki

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • łyżka masła
  • pół szklanki miodu pitnego
  • łyżka musztardy z Dijon
  • szklanka słodkiej śmietanki
  • szczypta suszonego estragonu
  • sól
  • biały pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą

Przygotowanie

  1. Z polędwiczek odciąć cienkie końce (odcięte mięso przeznaczyć do innych celów), z reszty wyciąć kotleciki grubości palca, każdy delikatnie nagnieść dłonią (broń Boże nie traktować tłuczkiem!), posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzać masło, szybko obsmażyć kotleciki z obu stron, wlać miód pitny, dodać estragon i dusić bez pokrywki na dużym ogniu, dopóki prawie cały płyn nie zniknie z patelni. Wlać śmietankę wymieszaną z musztardą i gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje.

    Źródło: INTERIA.PL

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń