Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5823
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5823
Składniki
Z polędwiczek odciąć cienkie końce (odcięte mięso przeznaczyć do innych celów), z reszty wyciąć kotleciki grubości palca, każdy delikatnie nagnieść dłonią (broń Boże nie traktować tłuczkiem!), posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, szybko obsmażyć kotleciki z obu stron, wlać miód pitny, dodać estragon i dusić bez pokrywki na dużym ogniu, dopóki prawie cały płyn nie zniknie z patelni. Wlać śmietankę wymieszaną z musztardą i gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje.Źródło: INTERIA.PL