Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki z mozzarellą"
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 60
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 56
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 98
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 66
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 60
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 56
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 98
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 66
Składniki
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, pozostaw w całości. Kuleczki mozzarelli osącz z zalewy. Opłucz gałązki bazylii, poodrywaj listki. Osusz je. Bagietkę pokrój na małe kawałki.
Przygotuj 30 patyczków lub ozdobnych wykałaczek. Kolejno nadziewaj po kuleczce mozzarelli, po jednym pomidorku i listku bazylii. Powstałe koreczki powtykaj w kawałki bagietki. Całość skrop sosem balsamicznym, oprósz pieprzem.
czas ok. 15 min; porcja – 80 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety