Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki z mozzarellą"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, pozostaw w całości. Kuleczki mozzarelli osącz z zalewy. Opłucz gałązki bazylii, poodrywaj listki. Osusz je. Bagietkę pokrój na małe kawałki.
Przygotuj 30 patyczków lub ozdobnych wykałaczek. Kolejno nadziewaj po kuleczce mozzarelli, po jednym pomidorku i listku bazylii. Powstałe koreczki powtykaj w kawałki bagietki. Całość skrop sosem balsamicznym, oprósz pieprzem.
czas ok. 15 min; porcja – 80 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety