Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki z mozzarellą"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1544
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 805
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1544
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 805
Składniki
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, pozostaw w całości. Kuleczki mozzarelli osącz z zalewy. Opłucz gałązki bazylii, poodrywaj listki. Osusz je. Bagietkę pokrój na małe kawałki.
Przygotuj 30 patyczków lub ozdobnych wykałaczek. Kolejno nadziewaj po kuleczce mozzarelli, po jednym pomidorku i listku bazylii. Powstałe koreczki powtykaj w kawałki bagietki. Całość skrop sosem balsamicznym, oprósz pieprzem.
czas ok. 15 min; porcja – 80 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety