Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z papryką"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 715
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 715
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
Składniki
Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, pokrój w kosteczkę. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do wrzątku, po 1-2 minutach wyjmij i obierz ze skórki.
Miąższ pomidorów oczyść z pestek, pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dodaj paprykę i pomidory. Mieszając, smaż razem jeszcze chwilę.
Warzywa zalej bulionem, poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Rozlej do kokilek. Podawaj np. z kluseczkami z kaszy manny albo czosnkowymi grzankami. Udekoruj natką.Źródło: Naj