Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka drobiowa"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Składniki
Mąkę wysyp na pokrytą pergaminem blachę. Wstaw ją do piekarnika i praż kilka minut w temp. 200 st. Ostudź.
Mięso opłucz, osusz, a potem pokrój na małe kawałeczki. Oprósz solą, pieprzem i chili w proszku. Obsmaż na 1-2 łyżkach masła.
Cebule obierz, drobno poszatkuj. Łodygi selera naciowego opłucz, oczyść z włókien i pokrój na małe kawałki. Paprykę umyj, pozbaw nasion. Miąższ posiekaj. Obrany czosnek rozdrobnij.
W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej kolejne 1-2 łyżki masła. Wrzuć cebulę, czosnek, kawałki selera i paprykę. Dodaj szczyptę tymianku, listki laurowe. Posyp łyżką cukru. Smaż, aż się skarmelizuje.
Dodaj posiekane pomidory z zalewą oraz uprażoną mąkę i wywar. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień. Wrzuć posiekane dymki. Gotuj ok. 20 minut. Zdejmij z ognia, dodaj mięso. Dopraw solą, chili i sokiem z cytryny. Ozdób bazylią i natką.
czas ok. 45 min; porcja – 350 kcal, cena 4,80 zł
Jeśli zdarzy ci się przesolić drobiowe kotlety, nie denerwuj się. Danie można uratować. Wystarczy przygotować w osobnym naczyniu niesłony sos, a potem wrzucić do niego mięso i kilka minut podusić.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1835