Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka wieprzowa

Potrawka wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Potrawka wieprzowa"

Składniki

  • kilogram łopatki wieprzowej
  • 2 ząbki czosnku
  • po pół kg fasolki szparagowej żółtej i zielonej
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Potrawka wieprzowa

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową przebierz, umyj i potnij na mniejsze części.

  2. Cebulę posiekaj, ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.

  3. Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na oleju i zalej taką ilością wody, żeby pokryła całą wieprzowinę. Dopraw solą z pieprzem i gotuj.

  4. Na patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj fasolkę żółtą i zieloną, a po chwili połącz z mięsem.

  5. Gotuj całość do miękkości. Na koniec zagęść mąką ziemniaczaną.

  6. Czas przygotowania: 44 min, ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: łatwe

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń