Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w sosie słodko kwaśnym po polsku, palce lizać.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9010
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9010
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Kurczaka podzielić na porcje posolić, popieprzyć. W rondlu podgrzać masło klarowane i na gorące położyć mięso, obsmażyć, Warzywa utrzeć na tarce z dużymi otworami,cebulę pokroić w piórka, wszystko włożyć do mięsa, podsmażyć razem, podlać winem, dodać przyprawę Natur i dusić. W międzyczasie przygotować karmel z łyżki cukru, rozpuścić go bulionem, wlać do mięsa, wszystko razem dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać agrest, dusić razem chwilę. Mięso wyjąć, sos z warzywami i agrestem zmiksowąć i ewentualnie rozcieńczyć do pożądanej gęstości, doprawić sosem rybnym i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje z ryżem, ale z ziemniakami też.
Równie dobre będzie z porzeczkami