Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w sosie słodko kwaśnym po polsku, palce lizać.
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 59
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 94
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 256
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1237
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 59
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 94
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 256
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1237
Składniki
Kurczaka podzielić na porcje posolić, popieprzyć. W rondlu podgrzać masło klarowane i na gorące położyć mięso, obsmażyć, Warzywa utrzeć na tarce z dużymi otworami,cebulę pokroić w piórka, wszystko włożyć do mięsa, podsmażyć razem, podlać winem, dodać przyprawę Natur i dusić. W międzyczasie przygotować karmel z łyżki cukru, rozpuścić go bulionem, wlać do mięsa, wszystko razem dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać agrest, dusić razem chwilę. Mięso wyjąć, sos z warzywami i agrestem zmiksowąć i ewentualnie rozcieńczyć do pożądanej gęstości, doprawić sosem rybnym i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje z ryżem, ale z ziemniakami też.
Równie dobre będzie z porzeczkami