Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w sosie słodko kwaśnym po polsku, palce lizać.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11108
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13345
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5105
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11108
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13345
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5105
Składniki
Kurczaka podzielić na porcje posolić, popieprzyć. W rondlu podgrzać masło klarowane i na gorące położyć mięso, obsmażyć, Warzywa utrzeć na tarce z dużymi otworami,cebulę pokroić w piórka, wszystko włożyć do mięsa, podsmażyć razem, podlać winem, dodać przyprawę Natur i dusić. W międzyczasie przygotować karmel z łyżki cukru, rozpuścić go bulionem, wlać do mięsa, wszystko razem dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać agrest, dusić razem chwilę. Mięso wyjąć, sos z warzywami i agrestem zmiksowąć i ewentualnie rozcieńczyć do pożądanej gęstości, doprawić sosem rybnym i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje z ryżem, ale z ziemniakami też.
Równie dobre będzie z porzeczkami