Do góry

Dania główne Przepis na:

Prawdziwe mielone

Prawdziwe mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Prawdziwe mielone"

Składniki

  • 70 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 szkl. bulionu warzywnego (może być z kostki) do namoczenia bułki
  • 1 jajko
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • ok. 1 i 1/2 szkl. tartej bułki do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • suszony majeranek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Prawdziwe mielone

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz w bulionie. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę oraz musztardę. Wbij jajko. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i majerankiem. Dobrze wyrób. W czasie wyrabiania dolej kilka łyżek zimnej wody.

  2. Z mięsnej masy uformuj 8 niewielkich kotlecików. Lekko je spłaszcz dłonią. Obtocz w tartej bułce. Usmaż na rozgrznym oleju na rumiano. Potem zmniejsz ogień, przykryj patelnię i trzymaj je jeszcze 7–10 minut, by doszły w środku.

  3. ok. 35 minut , 1 porcja ok. 580 kcal.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń