Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż lubi spaghetti i to naprawdę mu smakowało:) palce lizać
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Przygotować sos. Posiekać bardzo drobno cebulę, marchewkę i seler. Boczek pokroić w paseczki i wytopić na oliwie. Dodać do boczku warzywa i mięso mielone. Powoli smażyć na małym ogniu, mieszając. Wlać wino. Mieszać aż odparuje. Dodać przecier pomidorowy. Przyprawić oregano i pieprzem. Dodać bulion i od czasu do czasu mieszając, gotować 3 godziny pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Jeżeli trzeba odparować nadmiar płynu, doprawić śmietanką, pieprzem, solą i cukrem.
Ugotować makaron. Podawać makaron z sosem.