Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, dzisiaj podzielę się z Wami moim sprawdzonym przepisem na spaghetti bolognese, które może być dla Was pomysłem na szybki obiad lub przekąską gdy wpadną znajomi z niezapowiedzianą wizytą.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 204
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 204
Składniki
Przygotowanie spaghetti: 1. Obieramy cebule i czosnek, cebulę kroimy w drobną kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę po czym dodajemy mięso i smażymy do momentu uzyskania sypkości i złocistej barwy, w między czasie rozdrabniamy powstające grudki mięsa. 3. Dodajemy sól, paprykę, oregano, bazylię oraz zioła prowansalskie, dobrze mieszamy. 4. Dodajemy sok z pomidorów, wciskamy czosnek praską, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Nasz sos bolognese dusimy na średnim ogniu tak długo, aż się zredukuje do naszej ulubionej konsystencji. 6. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem spaghetti al dente posypanym serem.