Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, dzisiaj podzielę się z Wami moim sprawdzonym przepisem na spaghetti bolognese, które może być dla Was pomysłem na szybki obiad lub przekąską gdy wpadną znajomi z niezapowiedzianą wizytą.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 516
Składniki
Przygotowanie spaghetti: 1. Obieramy cebule i czosnek, cebulę kroimy w drobną kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę po czym dodajemy mięso i smażymy do momentu uzyskania sypkości i złocistej barwy, w między czasie rozdrabniamy powstające grudki mięsa. 3. Dodajemy sól, paprykę, oregano, bazylię oraz zioła prowansalskie, dobrze mieszamy. 4. Dodajemy sok z pomidorów, wciskamy czosnek praską, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Nasz sos bolognese dusimy na średnim ogniu tak długo, aż się zredukuje do naszej ulubionej konsystencji. 6. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem spaghetti al dente posypanym serem.