Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, dzisiaj podzielę się z Wami moim sprawdzonym przepisem na spaghetti bolognese, które może być dla Was pomysłem na szybki obiad lub przekąską gdy wpadną znajomi z niezapowiedzianą wizytą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
Przygotowanie spaghetti: 1. Obieramy cebule i czosnek, cebulę kroimy w drobną kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę po czym dodajemy mięso i smażymy do momentu uzyskania sypkości i złocistej barwy, w między czasie rozdrabniamy powstające grudki mięsa. 3. Dodajemy sól, paprykę, oregano, bazylię oraz zioła prowansalskie, dobrze mieszamy. 4. Dodajemy sok z pomidorów, wciskamy czosnek praską, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Nasz sos bolognese dusimy na średnim ogniu tak długo, aż się zredukuje do naszej ulubionej konsystencji. 6. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem spaghetti al dente posypanym serem.