Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąska fit"
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 797
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22725
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 797
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22725
Składniki
Na suchej patelni upraż płatki owsiane, potem otręby, pestki dyni i słonecznika. Śliwki i orzechy pokrój. Zmieszaj płatki, otręby, pestki, owoce i orzechy. Pomarańcze i cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, przekrój i wyciśnij sok. Miód wlej na patelnię, podgrzej. Dodaj sok z owoców, skórkę i płatki. Wymieszaj – jeśli masa jest za rzadka, dodaj sproszkowane siemię lniane.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, przełóż masę i piecz 20 minut w temperaturze 1500C. Wyjmij i wystudź.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień