Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąska fit"
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 91
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 183
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 91
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 183
Składniki
Na suchej patelni upraż płatki owsiane, potem otręby, pestki dyni i słonecznika. Śliwki i orzechy pokrój. Zmieszaj płatki, otręby, pestki, owoce i orzechy. Pomarańcze i cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, przekrój i wyciśnij sok. Miód wlej na patelnię, podgrzej. Dodaj sok z owoców, skórkę i płatki. Wymieszaj – jeśli masa jest za rzadka, dodaj sproszkowane siemię lniane.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, przełóż masę i piecz 20 minut w temperaturze 1500C. Wyjmij i wystudź.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień