Dania główne Przepis na:
Przetwory z pomidorów

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048
Dodano: 11.02.2008
Odsłon: 89
Składniki
- 2 kg pomidorów o grubej skórce
- przyprawa do kiszenia ogórków
- gorczyca
- koper
- czosnek
- 1 l wody 2 łyżki soli
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Słoiki wyparzam. Pomidory myję, osuszam. Na dno każdego słoika wkładam po łyżeczce przyprawy, 1/3 łyżeczki gorczycy, po 2 ząbki czosnku, koper. Następnie układam pomidory.
-
zalewy zagotowuję, lekko studzę, zalewam pomidorki. Słoiki szybko zakręcam, odstawiam do kiszenia w chłodne miejsce.
-
30 min • Porcja 16 kcal • Koszt słoika 1,70 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 l
Źródło: Kobieta i życie
Komentarze do przepisu (0)