Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z pomidorów"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Słoiki wyparzam. Pomidory myję, osuszam. Na dno każdego słoika wkładam po łyżeczce przyprawy, 1/3 łyżeczki gorczycy, po 2 ząbki czosnku, koper. Następnie układam pomidory.
zalewy zagotowuję, lekko studzę, zalewam pomidorki. Słoiki szybko zakręcam, odstawiam do kiszenia w chłodne miejsce.
30 min • Porcja 16 kcal • Koszt słoika 1,70 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 lŹródło: Kobieta i życie