Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 243
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 132
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2233
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 131
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 243
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 132
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2233
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 131
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 127
Składniki
70 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika 2,20 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,75 l.
Kapustę myję, szatkuję. Resztę warzyw i jabłka myję. Z papryki usuwam nasiona. Marchew, seler, jabłka obieram i ścieram na tarce. Paprykę kroję w cienkie paski. Wszystkie łączę, dodaję przyprawy, mieszam.
Wkładam do słoja, ubijam kolejne warstwy. Gdy mieszanka puści sok, obciążam ją i przykrywam. Odstawiam na 7-10 dni (raz dziennie nakłuwam szpikulcem do dna w kilku miejscach). Gotową kiszonkę wkładam do słoików i pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie