Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4326
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4326
Składniki
70 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika 2,20 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,75 l.
Kapustę myję, szatkuję. Resztę warzyw i jabłka myję. Z papryki usuwam nasiona. Marchew, seler, jabłka obieram i ścieram na tarce. Paprykę kroję w cienkie paski. Wszystkie łączę, dodaję przyprawy, mieszam.
Wkładam do słoja, ubijam kolejne warstwy. Gdy mieszanka puści sok, obciążam ją i przykrywam. Odstawiam na 7-10 dni (raz dziennie nakłuwam szpikulcem do dna w kilku miejscach). Gotową kiszonkę wkładam do słoików i pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie