Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4692
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4692
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
70 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika 2,20 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,75 l.
Kapustę myję, szatkuję. Resztę warzyw i jabłka myję. Z papryki usuwam nasiona. Marchew, seler, jabłka obieram i ścieram na tarce. Paprykę kroję w cienkie paski. Wszystkie łączę, dodaję przyprawy, mieszam.
Wkładam do słoja, ubijam kolejne warstwy. Gdy mieszanka puści sok, obciążam ją i przykrywam. Odstawiam na 7-10 dni (raz dziennie nakłuwam szpikulcem do dna w kilku miejscach). Gotową kiszonkę wkładam do słoików i pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie