Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Składniki
70 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika 2,20 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,75 l.
Kapustę myję, szatkuję. Resztę warzyw i jabłka myję. Z papryki usuwam nasiona. Marchew, seler, jabłka obieram i ścieram na tarce. Paprykę kroję w cienkie paski. Wszystkie łączę, dodaję przyprawy, mieszam.
Wkładam do słoja, ubijam kolejne warstwy. Gdy mieszanka puści sok, obciążam ją i przykrywam. Odstawiam na 7-10 dni (raz dziennie nakłuwam szpikulcem do dna w kilku miejscach). Gotową kiszonkę wkładam do słoików i pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie