Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiazkowa potrawa na moim bozonarodzeniowym stole, moj maz zawsze sie nim zachwyca. Poprostu pyszne...
Pstragi oczyscic i skropic sokiem wycisnietym z dwoch cytryn. Natrzec sola i pieprzem. Odstawic w chlodne miejsce na 30 minut.
Pieczarki i cebule drobno posiekac, doprawic i usmazyc na zloto.Wystudzic.
Natke pietruszki posiekac i dodac razem z zoltkami i koniakiem do wystudzonych pieczarek.Wymieszac, tak przygotowanym farszem nadziewac kazdego pstraga i oblozyc go dookola. Zawinac w pergamin i piec w 200C przez mniej wiecej 45 minut. Przed podaniem oblozyc kazda rybe pokrojona w lodeczki cytryna.
Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny
Odsłon: 10197
W moich propozycjach na blogu ryba jeszcze się nie pojawiała więc dziś na moi...
Odsłon: 205
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Ni...
Odsłon: 51603
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1766
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 125
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32514
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3554
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1766
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 125
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32514
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3554
Składniki
Pstragi oczyscic i skropic sokiem wycisnietym z dwoch cytryn. Natrzec sola i pieprzem. Odstawic w chlodne miejsce na 30 minut. Pieczarki i cebule drobno posiekac, doprawic i usmazyc na zloto.Wystudzic. Natke pietruszki posiekac i dodac razem z zoltkami i koniakiem do wystudzonych pieczarek.Wymieszac, tak przygotowanym farszem nadziewac kazdego pstraga i oblozyc go dookola. Zawinac w pergamin i piec w 200C przez mniej wiecej 45 minut. Przed podaniem oblozyc kazda rybe pokrojona w lodeczki cytryna.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Dania główne
Pieczony schab
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 113
Duszony udziec z indyka
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 117