Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w kapuście"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 742
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22778
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4868
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45528
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 742
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22778
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4868
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45528
Składniki
Kapustę umyj, zdejmij zewnętrzne liście. Główkę włóż na 10 minut do osolonego wrzątku. Ostudź i zdejmij 8 największych liści. Po wycięciu grubych nerwów, posmaruj je masłem.
Pstrągi umyj i skrop sokiem wyciśniętym z limonek. Oprósz solą oraz pieprzem – czarnym i ziołowym. Cebulę, pomidory i czosnek pokrój w plastry.
Do środka każdego pstrąga włóż po porcji przygotowanych warzyw, małą gałązkę rozmarynu i kawałek skórki z limonki. Posyp ryby ziołami i włóż na 20 minut do lodówki.
Pstrągi ułóż na liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową.
Piecz na grillu 30 minut.Źródło: Telemax