Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w kapuście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Kapustę umyj, zdejmij zewnętrzne liście. Główkę włóż na 10 minut do osolonego wrzątku. Ostudź i zdejmij 8 największych liści. Po wycięciu grubych nerwów, posmaruj je masłem.
Pstrągi umyj i skrop sokiem wyciśniętym z limonek. Oprósz solą oraz pieprzem – czarnym i ziołowym. Cebulę, pomidory i czosnek pokrój w plastry.
Do środka każdego pstrąga włóż po porcji przygotowanych warzyw, małą gałązkę rozmarynu i kawałek skórki z limonki. Posyp ryby ziołami i włóż na 20 minut do lodówki.
Pstrągi ułóż na liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową.
Piecz na grillu 30 minut.Źródło: Telemax