Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w kapuście"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Kapustę umyj, zdejmij zewnętrzne liście. Główkę włóż na 10 minut do osolonego wrzątku. Ostudź i zdejmij 8 największych liści. Po wycięciu grubych nerwów, posmaruj je masłem.
Pstrągi umyj i skrop sokiem wyciśniętym z limonek. Oprósz solą oraz pieprzem – czarnym i ziołowym. Cebulę, pomidory i czosnek pokrój w plastry.
Do środka każdego pstrąga włóż po porcji przygotowanych warzyw, małą gałązkę rozmarynu i kawałek skórki z limonki. Posyp ryby ziołami i włóż na 20 minut do lodówki.
Pstrągi ułóż na liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową.
Piecz na grillu 30 minut.Źródło: Telemax