Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg z cytryną, miodem i migdałami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22547
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14850
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4652
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44365
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 615
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 632
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22547
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14850
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4652
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44365
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 615
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 632
Składniki
Wypatroszone pstrągi umyj dokładnie pod bieżącą wodą i osusz. Posól je z zewnątrz i od środka. Dopraw pieprzem. Natnij ryby w kilku miejscach. Cebulę oczyść i pokrój w talarki.
Cytryny dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż pstrągi z obu stron. Gotowe ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. W głębokim garnku rozgrzej oliwę i obsmaż plastry pomarańczy.
Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem. Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej. Pstrągi wyłóż na talerze, w ponacinane miejsca włóż po plasterku cytryny, polej sosem i posyp uprażonymi wcześniej migdałami. Całość zapiecz w piekarniku w temp. 190°C przez 10 minut.Źródło: Na żywo