Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z odrobiną słodyczy

Pstrąg z odrobiną słodyczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z odrobiną słodyczy"

Składniki

  • 2 filety z pstrąga ze skórą
  • 2 brzoskwinie
  • 50 dag pomidorów różnych odmian)
  • 3 łyżki białego wina
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżki soku cytryny
  • liście bazylii
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg z odrobiną słodyczy

Przygotowanie

  1. Filety umyj, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w plastry. Brzoskwinie obierz, pokrój w cząstki.

  2. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj miód, sok z cytryny, wino, sól i pieprz. Duś chwilę. Wkładaj plastry pomidorów i brzoskwiń, smaż krótko.

  3. Rozgrzej olej na drugiej patelni. Ułóż rybę skórą do dołu, smaż trzy minuty. Przewróć, smaż jeszcze minutę. Na talerzach układaj pomidory z brzoskwinią, na nich filet, udekoruj bazylią. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.

  4. Czas: około 40 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń