Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z odrobiną słodyczy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8765
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1126
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8765
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1126
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 465
Składniki
Filety umyj, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w plastry. Brzoskwinie obierz, pokrój w cząstki.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj miód, sok z cytryny, wino, sól i pieprz. Duś chwilę. Wkładaj plastry pomidorów i brzoskwiń, smaż krótko.
Rozgrzej olej na drugiej patelni. Ułóż rybę skórą do dołu, smaż trzy minuty. Przewróć, smaż jeszcze minutę. Na talerzach układaj pomidory z brzoskwinią, na nich filet, udekoruj bazylią. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień