Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z odrobiną słodyczy"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
Składniki
Filety umyj, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w plastry. Brzoskwinie obierz, pokrój w cząstki.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj miód, sok z cytryny, wino, sól i pieprz. Duś chwilę. Wkładaj plastry pomidorów i brzoskwiń, smaż krótko.
Rozgrzej olej na drugiej patelni. Ułóż rybę skórą do dołu, smaż trzy minuty. Przewróć, smaż jeszcze minutę. Na talerzach układaj pomidory z brzoskwinią, na nich filet, udekoruj bazylią. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień