Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg z pieca z ziemniakami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Koperek umyć, posiekać. Cytryny sparzyć. Z jednej otrzeć skórkę i wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki.
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć otartą skórką z cytryny, oprószyć z zewnątrz i w środku solą i pieprzem.
Do środka ryb włożyć koperek i plastry cytryny, skórę ponacinać.
Ziemniaki umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki, przełożyć do naczynia do zapiekania natłuszczonego oliwą, oprószyć solą i resztą koperku, skropić oliwą. Piec 30 min w temp. 200oC, na ziemniakach ułożyć ryby i piec jeszcze 15 min.
Pod koniec pieczenia posyp ryby ciemnymi oliwkami. Danie podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium