Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg z pieca z ziemniakami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1315
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1315
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Koperek umyć, posiekać. Cytryny sparzyć. Z jednej otrzeć skórkę i wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki.
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć otartą skórką z cytryny, oprószyć z zewnątrz i w środku solą i pieprzem.
Do środka ryb włożyć koperek i plastry cytryny, skórę ponacinać.
Ziemniaki umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki, przełożyć do naczynia do zapiekania natłuszczonego oliwą, oprószyć solą i resztą koperku, skropić oliwą. Piec 30 min w temp. 200oC, na ziemniakach ułożyć ryby i piec jeszcze 15 min.
Pod koniec pieczenia posyp ryby ciemnymi oliwkami. Danie podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium