Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg z pieca z ziemniakami"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 942
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23090
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15505
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 942
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23090
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15505
Składniki
Koperek umyć, posiekać. Cytryny sparzyć. Z jednej otrzeć skórkę i wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki.
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć otartą skórką z cytryny, oprószyć z zewnątrz i w środku solą i pieprzem.
Do środka ryb włożyć koperek i plastry cytryny, skórę ponacinać.
Ziemniaki umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki, przełożyć do naczynia do zapiekania natłuszczonego oliwą, oprószyć solą i resztą koperku, skropić oliwą. Piec 30 min w temp. 200oC, na ziemniakach ułożyć ryby i piec jeszcze 15 min.
Pod koniec pieczenia posyp ryby ciemnymi oliwkami. Danie podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium