Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg z sałatką grejpfrutową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia.
Umyj filet i osusz go na papierowym ręczniku. Podziel na 4 porcje. Ułóż je na przygotowanym papierze, posmaruj połową oliwy. Oprósz solą. Piecz, bez przykrycia, 10-15 minut (lub dłużej, jeśli wolisz rybę dobrze wypieczoną).
Obierz grejpfruty, podziel na cząstki i obierz z błonek (rób to nad talerzykiem, aby nie stracić soku, który przy tym wyciśniesz). Przełóż kawałki grejpfruta do miski, wlej sok z talerzyka oraz resztę oliwy. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj. Dodaj zioła, pokrojony fenkuł oraz oliwki. Delikatnie wymieszaj wszystkie .
Przełóż upieczoną rybę na półmisek i obłóż ją sałatką. Podawaj od razu.Źródło: Olivia