Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg z sałatką grejpfrutową"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia.
Umyj filet i osusz go na papierowym ręczniku. Podziel na 4 porcje. Ułóż je na przygotowanym papierze, posmaruj połową oliwy. Oprósz solą. Piecz, bez przykrycia, 10-15 minut (lub dłużej, jeśli wolisz rybę dobrze wypieczoną).
Obierz grejpfruty, podziel na cząstki i obierz z błonek (rób to nad talerzykiem, aby nie stracić soku, który przy tym wyciśniesz). Przełóż kawałki grejpfruta do miski, wlej sok z talerzyka oraz resztę oliwy. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj. Dodaj zioła, pokrojony fenkuł oraz oliwki. Delikatnie wymieszaj wszystkie .
Przełóż upieczoną rybę na półmisek i obłóż ją sałatką. Podawaj od razu.Źródło: Olivia