Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki ogniste w ostrym sosie"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Mięso połącz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, jajkiem, czosnkiem niedźwiedzim, bułką tartą, chilli. Wymieszaj. Uformuj kotleciki. Nabijaj na patyczki, smaż na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej z każdej strony po 10 minut.
Paprykę upiecz, zdejmij skórkę, pokrój. Cebule pokrój, zeszklij, dodaj słodką i ostrą paprykę, curry, pomidory, podpieczoną paprykę, kukurydzę, kolendrę, sól i pieprz. Duś 30 minut. Podawaj z kotletami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień